Back to top

Most Important Questions For RRB Group D

N/A

Add to favourite

Advertiser

flag

sector 58, Noida, Uttar Pradesh, 201301

Getting a job in the railways these days is extremely difficult and something to be proud of. RRB Group D exam will begin on August 17, 2022. To gain this prestigious position with the Indian Railways, many people are studying incredibly hard for the exam. If this describes you, you should read the questions that follow so that you can gauge the level of difficulty of the exam.

1. Which polymer is used in making floor tiles?

Ans. Poly vinyl chloride

2. Where is the headquarters of the Board of Control for Cricket in India?

Ans. Mumbai

3. What is the layer on the magnetic disc?

Ans. Iron oxide

4. Which writ is issued to protect personal liberty?

Ans. Habeas Corpus - It is a command to produce the prisoner in front of the body in a physical court within 24 hours.

5. Bannerghatta Biological Park (Bangalore) is famous for?

Ans. For Butterfly (India's first butterfly garden)

6. What is the chemical name of Vitamin B3?

Ans. Niacin

7. When did the first battle of Panipat take place?

Ans. On 21 April 1526. (Between Babur and Ibrahim Lodi - Babur won).

8. In which region is the ozone layer found?

Ans. In the stratosphere - [the unit of measurement of the ozone layer is the Dobson]

9. Which is the 193rd country of UNO?

Ans. South Sudan

10. On which model was the first five year plan based?

Ans. Harald-Domar model (related to agricultural development)


To find more important questions you can visit Testwale  where you will find RRB Group D Mock Tests and RRB Group Mega Live Tests for better preparation for the exam. 

https://www.testwale.com/short-quiz/?e=group-d

https://www.testwale.com/exam-content/rrb-group-d/

https://www.testwale.com/test-series/14/rrb-group-d/

RRB Group D test series,

RRB Group D free mock test series,

RRB Group D online test series,

RRB Group D online mock test series,

RRB Group D,




Views : 13

Share ad

Share on Facebook Share on Twitter

You might also be interested in the following Izydaisy ads

INR 22.00

Classes

KD Campus is an online learning platform which has best English teachers across Pan India which helps the students to learn and prepare English for...

Delhi

|04-10-2022

INR 500072.00

Classes

Web Trainings Academy is trusted digital marketing training institute in Hyderabad, India. Established when digital marketing and internet...

Hyderabad

|04-10-2022

Classes

Looking for creative and affordable project ideas? Look no further than TechieYan Technologies. We offer affordable and creative project ideas for...

Hyderabad

|04-10-2022

Classes

CETPA is one of the renowned training institutes for Android Training in Delhi.CETPA is well known for its quality education and placement...

Noida

|04-10-2022

Couldn’t find what you were looking for?
Post free ad
Safety Tips